Taikuri Ben ElfHallitsen kehoasi!
26.6.2019
Ihminen on mielenkiintoinen psykofyysinen kokonaisuus. Se tarkoittaa sitä, että mieli vaikuttaa kehoon ja keho vaikuttaa mieleen.
Osa kehon ja mielen yhteyksistä on helposti havaittavissa, kuten esimerkiksi selkeän ajattelun ja syömisen välinen suhde.
Hyvä taikuri ja mentalisti saattaa hyödyntää niitä vaikeammin huomattavia yhteyksiä luodessaan lumoavia illuusioita mahdottomasta.

Saankin kehosi maagisesti tekemään vasten tahtoasi näitä huomaamattomampia psykofyysisiä ominaisuuksia hyödyntäen. Seuraa videolla antamiani ohjeita heti alusta asti niin hämmästyt ja saat vekkulista kokemuksesta kaiken irti.


Ojenna kätesi ja seuraa taikatemppuaBen Elf, taikuri

Pieni jekkuniksi-
huijaus, vai jotain muuta?
17.6.2019
Sain kutsun osallistua Helsingin Sanomien Tee se näin -juttusarjaan. Tavallisuudesta poiketen jaoin lukijoille erään taikureiden salaisuuden.

Harkitsin hieman ennen kuin lupauduin mukaan. Juttusarja osoittautui asialliseksi, ja niinpä uskalsin kertoa kerrottavani Helsingin Sanomien lukijoille. Minulla oli pari viikkoa aikaa päättää lehdessä julkaistava taito. Sain vapaat kädet ideoimisessa. Päätin opettaa pelikortin tyhjästä taikomisen.

Temppu on teknisesti vaativa ja siinä tarvitaan hienomotoriikkaa. Liikesarja, joka tehdään onnistuneen tempun aikana, on varmasti sellainen, millaista 99,99 prosenttia maapallon asukkaista ei tule elämänsä aikana tekemään.
Temppu, tai oikeammin tekniikka, voisi olla vaativuudeltaan noin kolmen pallon jongleeraamisen luokkaa. Lukijan tulisi siis todella harjoitella, jotta voisi esittää efektin onnistuneesti.

Sen lisäksi, että jaoin lukijoille hieman tavallista harvinaisempaa, arvokkaampaa ja vaativampaa taikureiden tietoa, toivon myös tuoneeni hieman esille taikurintyön todellista vaativuutta.
Hyvän taikurin taikatemput ovat vaikeampia kuin pienet vitsikirjan takasivulta opittavat jekkuniksihuijaukset.

Kun sinulla on seuraavan kerran mahdollisuus mennä katsomaan hyvää pelikortteja tyhjästä taikovaa pelikorttimanipulaattoritaikuria, niin mene!
Opettamani tekniikka on vain kaunis alkusoitto kaikelle sille muunkinlaiselle tekniikalle, mitä näette hyvän pelikorttimanipulaattorin esityksessä.
Tai siis ette näe, koska hän tekee tekniikat niin hyvin, että se on näkymättömissä ja kauniin illuusion syntyminen on mahdollista.

Tässä linkki Helsingin Sanomien juttuun, jossa myös video:
www.hs.fi


Näin poimit pelikortteja tyhjästä.Ben Elf, taikuri

Pysähtynyt aika ja silmänkääntö-
temppu
30.5.2019
Viisarikellon kanssa tapahtuu välillä illuusio, jossa näyttää siltä, että sekuntiviisari olisi taianomaisesti pysähtynyt. Heti kun sekuntiviisarin pysähtyneisyyden huomaa, sekuntiviisari alkaakin liikkua taas aivan normaalisti.

Pienellä kikalla ajan saa pysähtymään.
Saat itsellesi helppoa ohjelmaa, kun kokeilet tätä vekkulia aivojen temppua. Käytä taikavoimiasi ja ilmestytä itsellesi viisarikello, jossa on sekuntiviisari. Käännä katseesi pois kellosta pelkästään silmiä liikuttamalla. Pidä pää paikallaan. Käännä sitten katse takaisin kelloon, suoraan sekuntiviisariin. Muista pitää pää paikallaan. Tarkka ajoitus on tärkeä. Ajoita silmien liike samanaikaiseksi sekuntiviisarin kanssa. Kun sekuntiviisari loksahtaa uuden sekunnin kohdalle, tulisi silmiesi juuri sillä samalla maagisella hetkellä loksahtaa katsomaan sekuntiviisaria. Ajoituksen onnistuessa näyttää kuin sekuntiviisari olisi paikallaan yliluonnollisen kauan, mutta sitten se taas jatkaa matkaansa normaalisti. Pysähtyneen kellon illuusio onnistuu nopeasti, kun jaksaa joitain kertoja yrittää - ja ajoittaa oikein.

Illuusio syntyy siitä, että aivot dumppaavat roskiin käyttökelvottoman näködatan. Silmien liikkuessa aivoihin saapuu vain epäselvää kuvaa. Aivoihin saapuva kuva on jotakuinkin samanlaista kuin kuvaisit videota ja samaan aikaan heiluttelisit kameraa hullun lailla. Pelkkää suttua. Kun aivot heittävät tämän suttuisen kuvasarjan roskiin, filmistä puuttuu palanen. Silmien pysähtyessä katse kohdistuu ja kuva tarkentuu sekuntiviisarin kohdalle: filmi alkaa taas tallentua tietoisuuteen. Puuttuva roskiin heitetty filminpätkä korvataan uusimmalla selvällä havainnolla. Näin syntyy vääristynyt kokemus siitä kuin sekuntiviisari olisi ollut paikallaan tupla-ajan.

Samalla ilmiöllä saa aikaiseksi muutakin hauskaa ohjelmaa. Mene peilin eteen ja katso itseäsi vasempaan silmään. Käännä katse oikeaan silmään. Sitten taas vasempaan ja sitten taas oikeaan. Käännä katsetta koko ajan silmästä toiseen. Pidä pää taas paikallaan. Huomaatko? Et koskaan näe silmiesi liikkuvan!

Ben Elf, taikuri

Ensimmäinen kirjoitus
24.5.2019
Tämä osio on aivan uusi.
Uusia kirjoituksia tihkuttaa pikkuhiljaa.

Jos sinulla on jokin aihe, mistä olisi mielenkiintoista lukea, voit jättää siitä vinkin osoitteeseen taikuri ät benelf piste fi.

Maagisen taianomaista päivänjatkoa!

Ben Elf, taikuri